Siirry suoraan sisältöön

Yleisimmät kelailut

USEIMMIN KYSYTTYÄ

Mitä on kevytyrittäjyys?​

Kevytyrittäjä on yrittäjä, vaikka hänellä ei välttämättä ole omaa yritystä eikä y-tunnusta.
Kevytyrittäjä laskuttaa asiakastaan myymistään palveluista laskutuspalveluita tarjoavan yrityksen kautta.

Kuka voi olla kevytyrittäjä?

Kuka tahansa voi halutessaan toimia kevytyrittäjänä ilman Y-tunnusta, sillä kevytyrittäminen ei vaadi muuta kuin rekisteröitymisen Osulaan. 

Rekisteröityminen on täysin ilmaista ja palvelumaksumme menee vain palkkiomaksun yhteydessä.

Miten laskutuspalvelu toimii?

  • Sovi työn tekemisestä ja korvauksesta asiakkaan kanssa 
  • Rekisteröidy ilmaiseksi Omaan Osulaan ja täytä tarvittavat tiedot.
  • Suorita työ
  • Luo lasku Oma Osulassa
  • Asiakas maksaa laskun Osulan tilille
  • Osula laskee sinulle palkkion tehdystä työstä, teemme tarvittavat vähennykset ja tilittämme ne. 
  • Palkka maksetaan tilillesi ja saat siitä palkkalaskelman. 

Minun pitäisi laskuttaa työni. Voinko tehdä sen heti?

Kyllä! Rekisteröidy Oma Osulaan. Siellä voit omat ja asiakkaasi tiedot täytettyäsi, lähettää laskun saman tien. Kun asiakas maksaa laskusi, laskemme sinulle työkorvauksen ja maksamme sen tilillesi.

Voit aloittaa laskutuksen helposti rekisteröitymällä Omaan Osulaan

Kevytyrittäjyys on uusi joustava työnteon muoto, jossa voit keskittyä itse asiaan eli työntekemiseen, me hoidamme loput.

Kehoitamme kaikkia tekemään toimeksiantosopimuksen, jossa määritellään työsuoritus ja työmaa. Suullinen sopimus on usein riittävä mutta meidän kauttamme saat myös pohjan toimeksiantosopimukselle. Kauttamme onnistuu myös perintä, jos maksua ei kuulu. Kysy lisää asiakaspalvelustamme: info@osula.fi

Voit, ehdottomasti. Ammattilaiset ovat haluttuja ja kevytyrittämisen parhaita puolia onkin se että voit itse valita parhaat työmaat ja sinulle sopivimman urakan. Useampi työmaa onnistuu palvelumme kautta erinomaisesti.

HetiPalkka on lisäpalvelu jonka avulla voit saada rahat tilillesi parhaimmillaan samana päivänä. HetiPalkan lisäveloitus on 5 % laskun summasta normaalin palvelumaksun päälle.

HetiPalkan ehdot:
• HetiPalkka voidaan maksaa vain yrityksille lähtevistä laskuista.
• Laskun tulee olla riidaton, tarkastamme, että lasku on validi laskun vastaanottajalta.
• HetiPalkkaa ei makseta uusille asiakkaillesi. Sinulla tulee olla laskutushistoriaa asiakkaan kanssa.

• HetiPalkka pyyntöjä voi olla vain yksi sisällä samanaikaisesti. Uuden pyynnön voit lähettää, kun edellinen lasku on maksettu.
• Ennakkolaskuja ei voi maksaa HetiPalkkana.
• Palkkaan ei voi lisätä matka- eikä muita kululaskuja palkan maksamisen jälkeen, ne tulee olla selvillä HetiPalkka-pyynnön yhteydessä.
• HetiPalkan laskunsaajan maksuhistoria tulee olla puhdas.
• HetiPalkan laskuttajan luottotiedot tulee olla kunnossa.

Toki! Olemme erikoistuneet rakentamisen toimialaan, mutta myös muiden toimialojen projektilaskutus onnistuu kauttamme. 

Saat verokortin ladattua helposti kirjautumalla OmaVeroon.

Tilaajan on hankittava selvitykset myös kevytyrittäjän velvoitteidenhoidosta. Selvityksiä ei voi antaa kevytyrittäjän puolesta
laskutuspalvelu.

Jos sopimuksen mukaista työtä suorittaa vain kevytyrittäjä itse, tilaajavastuulakia sovelletaan, mikäli kyse on rakentamistoimintaa koskevista työsuoritteista. Useimmiten kevytyrittäjällä ei ole Y-tunnusta, eikä sitä ei ole rekisteröity ennakkoperintärekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, työnantajarekisteriin tai kaupparekisteriin. Tällöin tilaaja pyytää sopimuspuolelta vapaamuotoisen selvityksen siitä, että sitä ei ole merkitty Verohallinnon rekistereihin eikä kaupparekisteriin. Jos kevytyrittäjällä ei ole Y-tunnusta, ei sitä merkitä julkiseen verovelkarekisteriin. Tilaajan on pyydettävä veronmaksuasioita koskeva todistus suoraan sopimuspuolelta. Kevytyrittäjä saa itseään koskevan todistuksen verojen maksamisesta tai verovelkatodistuksen esimerkiksi Verohallinnon OmaVero-palvelusta.

Jos työtä tilaajalle suorittaa kevytyrittäjän työntekijä, sovelletaan tilaajavastuulakia myös muissa kuin rakentamistoimintaa
koskevissa sopimuksissa. Tilaajan tulee tällöin hankkia edellä todettujen selvitysten lisäksi työntekijän eläkevakuuttamista
koskeva selvitys, sovellettavaa työehtosopimusta tai keskeisiä työehtoja koskeva selvitys, työterveyshuollon järjestämistä
koskeva selvitys sekä rakentamistoiminnassa lisäksi todistus tapaturmavakuuttamisesta.

YHTEYSTIEDOT

© All rights reserved OSULA OSK 2020